Nejčokoládovější brownie ;)

Ačkoliv Valentýna nijak neprožívám, tak srdíčkové výtvory dělám pořád ;) Babiččina volba mi poslala krásnou srdíčkovou nádobu, kterou ale v tomto receptu zatím neuvidíte :D Já jsem totiž tak dlouho přemýšlela, než jsem na poslední chvíli rozhodla, že se mi tato nádoba k tomuto receptu nehodí :)). Ale to vůbec nevadí, použiju ji zase jindy ;) 

Udělala jsem manželovi nejčokoládovější brownies s vláčnou texturou uvnitř a přináším recept i vám ;) 



Co budete potřebovat? 
350 g čokolády (je na vás, kterou zvolíte)
230 g másla (já jsem používala Farmářské máslo)
350 g třtinového cukru 
6 vajíček = 4 vejce celá a 2 žloutky
160 g mouky - já jsem použila Babiččinu volbu - dortovou
5-6 lžic kakaa


Postup: 

Dejte nalámanou čokoládu a máslo do kastrůlku a rozpusťte na středním ohni (já mám plyn ;) ). Rozpustit musíte opravdu úplně, aby vznikla hladká čokoládová směs. Přelijte do větší mísy a přimíchejte cukr. Hodně dobře vše zamíchejte. Od toho, jak je čokoládová směs horká, cukr musí trochu povolit, přesně takhle se povede, že vnitřek bude takový "táhnoucí".


Nechte směs chvíli stát a přijde 4 vajíčka a 2 žloutky. Zase zamíchejte. 


Dále přijde mouku a kakao.


Po celou dobu jsem používala pouze metličku, mixér či robot v tomto případě není potřeba.


Hotovou směs přelijte do formy, ve které chce brownies péct. Skvělé je v obdelníkové formě, bude se dobře krájet. Ale tu já nemám, takže já jsem ho udělala do kulaté. 


Pečte 30 minut při 180 stupních. Potom vyndejte brownie z trouby - opravdu nestačí jen vypnout troubu a nechat ho tam, bude se tam ještě dodělávat, a to nechcete. Propíchněte brownies špejli, abyste zjistili, zda je hotové. 


Výsledek by měl být takový, že bude asi 2 cm "kůrky" a vláčný vnitřek. 

Servírovat můžete buď jen tak beze všeho, nebo ještě zalít čokoládou :)) nebo já jsem třeba rozpustila trochu kešu másla, taky mňamka ;) 




Dobrou chuť! ;) 

A. 

Komentáře

Okomentovat