Moc ryze českých receptů doma nedělám, ale občas chci udělat manželovi radost českým jídlem, takže něco zkouším. Tentokrát jsem dělala plněné bramborové knedlíky podle Vaňka a jeho Pokladů klasické české kuchyně a musím říct, že manželovi moc chutnalo :)
Co budeme potřebovat?
Na náplň:
1 středně velkou cibuli
600 g uzené krkovice nakrájenou na malé kostičky (hodila jsem ji do sekáčku)
1 lžíce sádla (dala jsem máslo)
Na knedlíky:
1 kg ve slupce vařených brambor (vařila jsem oloupané)
300 g hrubé mouky
3 vejce
1 lžička soli
1 lžíce bramborové škrobu
Zelí udělejte klasicky, jak děláte :)
Postup:
Nejdříve si uděláme náplň: Na sádle orestujeme cibuli, po zesklovatění přidáme krkovici, prohřejeme a dáme stranou.
Knedlíky: Brambory nastrouháme najemnou nebo prolistujeme lisem na brambory. Poprášíme škrobem, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené ploše vyválíme plát silný asi 0,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka. Kolečka plníme náplní a vaříme v osolené vroucí vodě 9-12 minut, já jsem je na 11 minut dávala do parního hrnce (o parním hrnci jsem psala zde).
Vzhledem k tomu, že se mi knedlíky vzhledově naprosto nelíbily, tak jsem je ještě dala na pánev na zbytek másla z krkovice. A krásné se mi povedly :) A manžel se olizoval až za ušima :).
Dobrou chuť!
A.
Komentáře
Okomentovat