Jak zhubnout pár nabraných kil po Vánocích? Proteinová dieta?

Já jsem to sice obrátila a zkusila si to před Vánoci, ale je fakt, že tohle by spíš bodlo na shození kil po Vánocích. Třeba to bude pro někoho z vás tip na povánoční hubnutí.. 

V podstatě mě přesvědčila sestra, ať do toho jdu, když mi řekla, že v průběhu 8 dnů shodila 3 kila. Tak jsem se rozhodla, že do toho taky půjdu, těch 15 dnů taky vydržím a něco shodím...
Detox je rozepsán na tři fáze, musíte si k tomu koupit sáčky s bílkovinným jídlem. Prvních 5 dnů - 4 sáčky, dalších 5 dnů - 3 sáčky a posledních 5 dnů - 2 sáčky. Sáčky zakoupíte například u společnosti Medidiet. Sestra před tím měla sáčky Proticare.


Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla, že to budu držet v půlce listopadu, tak nebylo tak jednoduché naplánovat, kdy to začnu držet. Pořád do toho něco lezlo - narozeniny, výlety.. Nakonec jsem se rozhodla pro začátek 3.12. 2013.

Prvním cílem je dostat se do ketózy. A vzhledem k tomu, že zrovna čtu knížku od Kris Carr "Bláznivá sexy dieta", tak jsem se rozhodla, že Vám budu citovat její vysvětlení ketózy, které je hodně srozumitelné. Vzhledem k tomu, že tohoto stavu využívá i Atkinsova dieta, možná jste se s tím pojmem už setkali. 

"Hubnutí díky spalování tuků. Když tělo zbavíme uhlohydrátů, přinutíme metabolismus aktivovat mechanismy na přežití. Naše buňky pracují nejlépe, když spalují glukózu z uhlohydrátů, aby mohly vyrábět energii. Když uhlohydráty chybí, tělo využívá uložený tuk jako další nejbližší zdroj paliva. Při rozkladu mastných kyselin v játrech a ledvinách vznikají jako vedlejší produkt ketolátky. Výskyt ketolátek vede ke stavu, který se nazývá ketóza. Mírná ketóza v důsledku krátkodobého hladovění při velmi nízkém příjmu kalorií nebo dokonce zrána po nočním hladovění, je běžná."


A tohle je spíš pro případ, kdyby tuto očistu někdo chtěl držet déle:

"Trvalá ketóza může vyvolat překyselení krve, protože molekuly ketolátek mají podobnou strukturu jako alkohol. Na využití ketózy ke spalování tuků není nic revolučního. Kulturisti ji využívali desetiletí předtím, než o tom Atkins napsal jako o způsobu hubnutí. Celkové překyselení, které je nevyhnutelným důsledkem vysokého příjmu bílkovin při nízkém příjmu uhlohydrátů, vám možná pomůže zhubnout, ale také má dlouhodobé negativní následky, ke kterým patří zánět, chronické trávicí obtíže a rakovina. Pokud je vaším cílem rychle zhubnout, pak Atkinsova dieta funguje dobře. Ale je to krátkodobé řešení." 

K této dietě/očistě budete potřebovat proteinové jídlo v sáčkách, které si předem můžete koupit. Já jsem to kupovala v prodejně Life Factory ve Vodičkově ulici, tam ale můžete koupit vyloženě po krabicích, tj. třeba 7 ks v krabici, takže jednotlivé sáčky jsem koupila zde. Vzhledem k tomu, že před tím toto držela moje sestra, tak jsem se na výživového poradce neobracela, ale pokud chcete mít nad sebou dohled, tak pak je tam paní Šárka Rychetská, která je hrozně milá a příjemná. Právě u ní se mi povedlo si koupit příchutě zvlášť, podle svého výběru. 

Rozepište si, co každý den budete jíst, abyste věděli, co všechno máte nakoupit. Asi v případě, že sedíte u poradce, tak vám to asi pomůže rozepsat, ale já jsem šla už pro určité věci. 1 sáček stojí 65,- Kč, ať jsou to boloňské špagety nebo koktejl, prostě vše za 65,-. (Níže najdete seznam jídel, které jsem ochutnala). Kupte si navíc pár snacků, které budete nosit v kabelce, uvidíte, že nakonec je třeba využijete a budete rádi, že je máte. Těch 15 dnů Vás vyjde na 2925,- pokud opravdu se držíme toho rozpisu, pár snacků navíc částku navýší. 


Dále doporučuju koupit si močové proužky na určení ketolátek, abyste věděli, zda jste se již dostali do ketózy. Koupíte je v lékárně a protože jsem nesehnala jenom na ketolátky, tak jsem koupila ve spojení s glukózou a vyšly mě asi na 140,- Kč. Proužky jen na ketolátky stojí cca 100,- Kč. V jedné lékárně se mi pokusili vnutit proužky, které určují víc věcí, včetně ketolátek, ale ty už stojí 270,- Kč, což je fakt zbytečné.


A objednejte se na měření Inbody, abyste věděli, kolik máte na počátku tuků v těle a kolik budete mít na konci, jen tak zjistíte, jestli jste hubli tuk nebo svaly.

Vyfoťte se před a po, ať to máte jak porovnat. A změřte se, ať víte, kolik cm ztratíte.

Zakažte si každodenní vážení, může Vám to dost zkazit náladu. Uvědomte si, že budete mít větší potřebu solit, takže tělo bude zadržovat vodu v těle.

Moje rady a poznatky:

- řekněte to lidem ve svém naprosto nejbližším okolí - sestře, příteli, kamarádce, kolegyni v práci - pomůže Vám, že někdo ví, čím si procházíte. Podporu potřebujete, bude pro Vás hrozně těžké vydržet, když si třeba večer přítel udělá Vaše nejoblíbenější jídlo a bude ho před vámi jist, zatímco Vy budete pojídat sáčkové jídlo/chroupat okurku;
- opravdu se připravte na to, že budete mít hlad, ano, sice je tam dovolena zelenina, ale berte v potaz, že pokud jste byli zvyklí JÍST, tak zeleninka vás fakt tolik nezasytí;
- porce sáčkových jídel jsou fakt dětské, moje kolegyně v práci se tomu hrozně divila;
- než začnete, dejte z dohledu všechna jídla, která by vás mohla lákat - nenechávejte na lince sušenky, plnou lednici dobrot atd. - poproste o to samé i přítele/rodinu, těch 15 dnů je fakt nezabije, sice do lednice lezete v podstatě jen pro zeleninu, ale vidět tam můžete leccos;
- napište si seznam věcí, které chcete udělat, když budete neustále něco dělat, budete méně myslet na jídlo;
- pokud se v průběhu očisty chystáte na návštěvu, poproste je předem, že byste rádi zeleninový talíř - záměrně používám slova očista, zjistila jsem totiž, že lidi na to reaguji mnohem lépe, než na slovo dieta - ještě vás pomalu pochválí - ale pokud máte možnost, radši vůbec na návštěvu v tomto období nechoďte, abyste fakt odolali;
- i když to chcete vzdát, nevzdávejte to, 15 dnů není tak dlouhá doba - a co když se ty výsledky přeci jen dostaví? Už jste utratili dost peněz na sáčky, přece je nevyhodíte...
- nevýhodou této diety je to, že pokud chodíte spát pozdě, tak prostě budete mít přes spaním hlad;
- výhodou je zase to, že máte alespoň prvních pět dnů připravené jídlo a nemusíte se o nic starat, dalších pět dnů si uděláte jedno jídlo denně a posledních pět dnů jíte skoro normálně, takže zase nějak náročný na přípravu to není;
- ikdyž porušíte, nevzdávejte to, já jsem to porušila a do druhého dne jsem byla zpátky v ketóze;
- předem si nakupte bylinkové čaje, já jsem třeba využila tohoto detoxu a začala jsem pít Lymfodren od Ryoru; jinak jsem po celou dobu byla na zeleném čaji;
- opravdu nezapomínejte pít vodu!!!
- nemůžete mléko, tudíž kdo je zvyklý na kafe s mlékem si ho musí odpustit,
- udělejte si "žrací krabičku" :D, ano já vím, zní to asi vtipně, ale takhle na mě čekala moje krabička, co mám v práci, tj. dávala jsem do ní veškeré cukroví, bonbony atd.,co jsem dostávala k ochutnání, věděla jsem, že nemůžu, tak jsem vždy poděkovala a dala si to do krabičky, věděla jsem, že mi to neuteče a že to klidně sním až po tom k nějaké snídani.

Příchutě:
- na výběr je toho hrozně moc. Poradím vám toto: nenechte si radit. Já jsem se nechala zlákat na hráškový krém, takže mi teď leží a jednoho dne ho vyhodím, 2x jsem se ho pokusila sníst a 2x se mi z něj málem obrátil žaludek, jak je nechutný. Vyzkoušejte to, co chcete vyzkoušet. Chutě jsou různé a nikdy nemůžete vědět, co bude chutnat právě Vám. Seznam příchutí najdete zde

Berte v potaz, že všechno to jsou jídla z prášku, takže ta prášková chuť je tam dost znát.

Všechna jídla se připravují pouze přidáním vody. Dále můžete používat koření a olivový olej. 

Co jsem vyzkoušela já?
Ovesná kaše s jablkem a skořicí - opravdu v tom jsou ovesné vločky, i když jen pár. Kaše je fakt sladká, na mě byla až přeslazená, takže pokud máte rádi sladké, šup do ní.

Jogurtový dezert s červeným ovocem - moc hezký voní, takže jsem si myslela, že i chuťově bude super. Ale ne, je to strašně práškový, je to cítit a moc mi nechutnal. Chvilkami byl dokonce hořký. Výhodou je to, že ho nemusíte žvýkat, takže se sníst dá v pohodě - vlastně zhltat.


Meruňkový jogurtový dezert - ten mi i docela chutnal. Bohužel jsem si vzala pouze jeden. Sice je v tom cítit prášek, ale pořád to není tak špatný, je to i sladký.

Omeleta s hřiby - nevoněla mi a ani mi moc nechutnala. Hřiby jako takové mi nevadí, ale u tyhle omelety to moc dobrý nebylo.

Omeleta šunka sýr - a ta mi právě voněla dost a chutnala mi více než ta s hřiby. Počítejte s tím, že ta omeleta je hrozně suchá, takže já jsem si ji dávala do salátu, abych si to zpříjemnila.

Boloňské špagety - skvělá záležitost, která se stala mým nejoblíbenějším obědem. Nejsou suché, dokázaly mě zasytit a i přes sáčkový smrádek mi voněly.


Parmentier - chuťově mi to připomínalo bramborovou kaši smíchanou s mletým masem. Druhý oblíbený oběd hned po boloňských špagetách.

Ledová káva - hustá a docela dobrá, akorát je ji málo, takže se z toho moc nenajíte.

Čokoládový koktejl - pokud jste někdo někdy pil čokoládové sójové mléko od Alpro, tak přesně takhle mi to chutnalo. Šlo to.

Vanilkový koktejl - zase připomínal sojové mléko. 


Cibulový krém - výborná polévka. Voní, chutná, není v tom tolik cítit prášek.

Hráškový krém - to nejhorší, co jsem vyzkoušela. Naprosto odporný. Měla jsem takový pocit, jako kdybych měla vypít omítku, tak to totiž smrdělo. Hrášek tam není cítit ani omylem.

Chřestový krém - rozhodně lepší než hráškový, ale stejně to nebylo ono.

Karamelové/čokoládové tyčinky - jsou dobré, kdo jste někdy ochutnal proteinovou tyčinku, tak je to to samé. 


Pizza/cheese snack - tyhle snacky - vafle s příchutěmi Vám pomůžou přežít čas mimo domov/kancelář, tj. když jsem někam šla a neměla jsem možnost si udělat jiné jídlo, tak tyhle snacky mi hodně pomohly. 

Chleba - je sladší, chutná trošku po medu a je naprosto šíííleně suchý.


Deníček mého "detoxu":

2.12. jsem se vrátila z výletu v devět večer a dala jsem si bagetku s uzeným lososem a dvě sušenky oreo + ovocný čaj.

Den první: ráno jsem si narychlo udělala omeletu šunka sýr, hodila jsem ji do krabičky a vzala s sebou na snídani do práce. K tomu jsem si nakrájela okurku. Překvapilo mě, jak je ta omeleta suchá.. prostě jsem to pořád musela zajídat tou okurkou a pít vodu. K obědu jsem měla cibulačku a polovinu okurky. Nijak extrémní hlad jsem nepociťovala. V práci jsem skončila dřív a abych před večeří neumřela hlady, měla jsem pizza snack. Večer jsem si nakrájela okurku a ledový salát a dala si k tomu ledovou kávu. Spát jsem šla  v podstatě sytá, hlad jsem si nepřipouštěla. Musí se brát v úvahu, že jsem ještě byla sytá z předešlého dne.

Den druhý: na snídani jsem si zvolila ovesnou kaši s jablkem a skořicí a tentokrát mě překvapilo, jak byla sladká. Já si normálně zase tolik jídlo nesladím, takže na mě to bylo až moc. Na oběd jsem si dala boloňské špagety. Zase jsem končila v práci dřív, takže před večeři jsem si dala cheese snack (pizza snack mi chutnal víc). Večer jsem si udělala omeletu s hřiby - šunka sýr mi rozhodně chutnaly více. K tomu jsem si zase nakrájela okurku a ledový salát. Po práci ještě jedu změřit se na Inbody, abych věděla, co ten detox na konci způsobí.

Den třetí: na ráno jsem si zase připravila kaši, je to rychlé a snadné. Změřila jsem si, jestli už jsem v ketóze - jsem, a mám z toho velkou radost. K obědu si dávám parmentier, který je překvapivě velmi dobrý, i když tak nevypadá. Ke svačině si dávám hráškový krém, ze kterého se mi málem obrátil žaludek - je totiž naprosto nechutný. Večer se už poučím ze suché chuti omelety a nakrájela jsem si okurku, ledový salát a do toho na malé kousky omelety, vše jsem osolila a přidala trošku oliváče. Je to lepší, ale pořád suché. Jak se předpokládalo, chybí mi sůl, ačkoliv normálně solím fakt hrozně málo, tak jsem cítila, že sůl mi chybí a pořádně jsem si ten večeřový salát osolila.

Den čtvrtý: ráno nic originálního, zase ovesná kaše, je to prostě rychle a docela se tím najím. K obědu si zase dopřeju boloňské špagety a zase končím dřív v práci. Přijedu domů a dávám druhou šanci hráškovému krému - přidávám do toho trochu květáku z páry. Ne, je to prostě něco tak odporného, že po pár lžících to musím vylít do záchodu. Na večeři si dávám zase omeletu šunka sýr se salátem, stejně jako předešlý den. Večer jdu spát pozdě a mám hlad. Ne, okurka ten hlad fakt nezažene. Kontroluju ketózu - jsem v ní. Přítel má pizzu. Asi umřu.

Den pátý: v sobotu jsem zase v práci, takže si na ráno beru jogurtový dezert s červeným ovocem. Na oběd zase boloňské špagety. Na svačinu jsem si původně chtěla dát polévku, ale dávám si pizza snack, protože nakonec jsem venku a nemám možnost si něco připravit. Večer si dávám zase omeletu se salátem. V ketóze jsem, kila stojí - připisuju to zadržování soli v těle. Přítel má párky. Bože, já mám chuť i na to, co normálně nejím!!!

Den šestý: Propadám zoufalství. Ráno se vážím a nic :(. Chce se mi brečet a panikařím. Ráno si dávám meruňkový jogurtový dezert. Dnes je první den, kdy si můžu dát "pravé" jídlo. Vzhledem k tomu, že oběd trávím v restauraci, dávám si kuřecí prsa se slaninou a fazolky se slaninou. Bazalkovou omáčku odsouvám a nedávám si ji. Mňam, to je dobrota. Po obědě se mi chce brečet. Chybí mi normální jídlo. Propadám zoufalství a mám sto chutí s tím vším seknout. Volám ségře, která mě přesvědčuje, ať to vydržím, abych toho pak nelitovala.. Jsem přeci silná, tak to nevzdám.. Sedím na oslavě... Dívám se na chlebíčky, bramborový salát, brambůrky, moje milovaná slunečnicová semínka atd... Je mi ze sebe do breku. Prosím, jestli bych si nemohla nakrájet okurku. Nikdo se mi naštěstí nesměje, všechno je to už rodina, takže mi řeknou "okurka pro kozlíka" a chroupu.. Dávám si zelený čaj, vypiju vodu z kohoutku a polykám sliny, které se mi sbíhají, když se pořád dívám na bramborový salát a chroupu okurku. Nemám hlad. Mám chuť. Je mi sebe líto.. :( Ale neva.. Přijdu domů a dávám si čokoládový koktejl.

Den sedmý: Jsem tak šíleně unavená, že bych si nejraději dala něco tučného a sladkého a zalehla spát. Ráno si dávám jogurtový dezert s červeným ovocem. Tentokrát mi i víc chutná. Na oběd si dávám salát z okurky, ledového salátu a kuřecího masa s kapkou oliváče. Na svačinu mám první čokoládovou tyčinku a je moc dobrá. Na večeři mám parmentier, a dokonce přítel mi řekl, že to voní moc hezky :). To se mu to říká, když má řízek a bramborový salát.. :/.

Den osmý: Na ráno znovu dezert s červeným ovocem a zase mi naprosto nechutná. Začínám mít plné kecky těch prášků... Na oběd si dávám to samé co den předtím, okurka + ledový salát + kuřecí maso + oliváč. Na svačinu mám chřestový krém a i přesto, že je lepší než hráškový krém, tak mi stejně moc nechutná. Večer si dávám omeletu s hřiby, zase s ledovým salátem a okurkou. Ať už konec!!!

Den devátý: Na ráno ovesná kaše s jablkem a skořicí, je na mě prostě přeslazená, takže ji sním, ale nepochutnám si. Na oběd to samé, co den sedmý a osmý. Na svačinu cibulačka, ta byla docela dobrá, ale jak už je to devátý den, tak prášková chuť začíná lézt na mozek, tak mi moc nejede, ale zasytí, to stačí. Večer si dělám poslední omeletu co mi zbyla, šunka sýr, a zase do toho dávám okurku a ledový salát. Hrdinsky peču cukroví a slepuju linecké nutellou. Bože, nemoct si ani olíznout prst je největší utrpení.

Den desátý: Ráno si dávám čokoládový koktejl, naštěstí mám dost práce, tak nevnímám, že je to fakt málo a asi budu mít brzo hlad. Na oběd přicházejí boloňské špagety a i kolegyně už říká, že ji to nevoní a začíná mě dost litovat. Ale z těch jídel je to fakt nejlepší.. Na svačinu zase cibulačka a už mi nechutná. Večer místo plánované večeře doma doma nejsem, takže s přítelem jdeme do restaurace, kde si dávám kuřecí maso na zelenině. Vybírám si ze zeleniny jen cukety a lilek, ostatní pomalu se slzami v očích nechávám. Kuřecí maso otírám z omáčky a jím (kůže jde taky dolů, tu prostě nemám ráda).


Den jedenáctý: Nebaví mě to. Na snídani karamelová tyčinka, která má alespoň nepráškovou chuť a trošku zasytí. Na oběd zapomenu doma připravenou rybu, tak si objednám kuřecí prso a fazolky na slanině. Mňam. Na svačinu cibulačka a večer horor. Vánoční večírek. Tak hned na začátku to porušuju tím, že si dávám loka vína, protože není úniku. Pak nenápadně vylévám víno a dávám si tam vodu. Za pár hodin se situace opakuje. Zase mi ve skleničce přistane víno ředěné mou vodu, musím si dát loka. Jdu zase vylít a nalít si vodu. Raut je naprosto otřesnej. Co mám jako jíst?? Není tam ani normální salát, kde by byly okurky a ledový salát nebo prostě něco zdravějšího :// Ale já mám fakt hlad.. :( Beru si pár plátků šunky, lžíci šťouchaných brambor, salát ze zelí a mrkve (ano, ta by se neměla, ale obhajuju si to tak, že když můžu rajče, mrkev  už mě nezabije) a nějaké nakládané okurky (že v nálevu může být cukr chápu). Jsem z toho zoufalá, raut je dělaný vyloženě lidově - řízky, utopence, škvarková pomazánka, pečivo, brambory, lívance atd. Večírek sám o sobě nic moc, tak v půl desátý mizím a doma, jak jinak, se ujišťuju, že ketózní látky negativní. Mám sto chutí se na to vykašlat. Ale zbývá  málo, tak už to vydržím.


Den dvanáctý: Ráno se probudím v 11 a když si vzpomenu na včerejšek, mám sto chutí se na to vykašlat, ale říkám si, že ne, že jsou to už blbý 4 dny do konce, tak to vydržím, i přes včerejší porušení. Dávám si karamelovou tyčinku, která mi moc nejede. Jsem otrávená z toho, že nejsem v ketóze. Přes den si dávám zapečeného pstruha a fazolky na slanině. Vzhledem k tomu, že toto jím v pět, tak v sedm si dávám zase pstruha a fazolky a na další jídlo už si nevzpomenu. Jdu spát. 

Den třináctý: Vzbudím se a běžím zjistit, jestli náhodou nejsem v ketóze. Jsem, jaké to překvapení. Takže ono se nic tak strašného nestalo. Ale dnešní den nebyl žádný zázrak. Konal se oběd u rodičů, kde jsem to prostě nevydržela. Upřímně řečeno zase tolik tu poslední fázi nechápu. Jako vím, že je poslední a stabilizační, ale už mi to přijde takové..zbytečné... Nebylo to zase nijak extrémně hrubé porušení, ale bylo. Doma si v sedm večer dávám parmentier a to je pro dnešek vše. Zase vlastně porušuju tím, že nemám 4 jídla. Ale prostě nebudu jíst v deset jen proto, že bych je měla sníst. Už se strašlivě těším na konec. 

Den čtrnáctý: Na snídani si dávám "sáčkový" chleba se zeleninou. Nechutná mi. Je to tak strašlivě suchý, že nepomáhá vůbec nic :(.  Na oběd si dávám fazolky se slaninou a kuřecí maso. A tady si přestávám psát.

Den patnáctý - poslední!!: Vím, že dneska mě čeká měření, kolik jsem shodila, ale nedělám si s tím tolik hlavu. Na snídani mám žervé a malý kousek pečiva, na oběd mám zase fazolky se slaninou a kuřecí maso. Dále ani nestíhám jíst.

Za dobu mého detoxu jsem zhubla:
1,5 kg tuků, 1,2 kg svalů a nějakou vodu, prostě celkem 3,3 kg. S tím, že ani jednou jsem se nevážila nalačno, bylo to vždy k večeru, tj. po celém dni jídla.

Není moc dobré, že jsem shodila svaly, ale to se nedá nic dělat. Výsledek byl docela vidět. Dost mi splasklo břicho, což bylo opravdu znát.

Závěr: 

Za prvé hrozně moc děkuju svému příteli, který mě po celou dobu podporoval a snesl i pár mých hodně nepříjemných nálad, které jsem měla z rozladění, jak mě štvaly ty sáčky nebo z hladu. Každému přeju takovou trpělivou podporu.

Znovu bych do toho rozhodně nešla. Není to takový zázrak, který jsem od toho čekala a za ty peníze to prostě nestojí. Váhový úbytek je opravdu hodně malý a myslím si, že pokud člověk sám od sebe přejde na zdravou stravu a pohyb, tak to shodí stejně a třeba i za stejnou dobu.

Jako velký plus vidím to, že jsem si ten detox zvolila při pečení cukroví. Na začátku mě to nenapadlo, ale při procesu pečení ano. Ono totiž kdybych mohla ujídat, když už jsem pekla, tak jen na tom asi přiberu.. ale takhle jsem si opravdu nic nedala, ochutnávačem byl můj přítel. 

Chci předem upozornit, že pro mě to nakonec nebyl takový horor, ale já jsem ani před tím detoxem nejedla nijak prasácky. Spíš jsem se chtěla namotivovat, trošku nabudit metabolismus a naučit se trochu disciplíně, tj. více malých jídel za den. 

Již před detoxem jsem nesladila čaj ani kávu, takže cukr mi nijak moc nechyběl. Nejedla jsem párky ani salám, fast food jsem navštěvovala výjimečně, takže pro mě opravdu nebyl takový problém vydržet "půst" od těchto věcí. 

Musíte si uvědomit, že po závěru té diety se opravdu nemůžete vrhnout na vše, co Vám chybělo. Alespoň pár shozených kil Vás musí motivovat se snažit o zdravý životní styl. Mně se třeba hodně líbilo, že pracovní sukně mi začala být volnější.

Po celých 15 dnů jsem si zacvičila asi jen 2x, protože jsem na to prostě neměla čas. Pekla jsem cukroví a dělala dalších milión věcí. Věřím, že kdybych při tom cvičila, tak třeba shodím víc.

Holky v práci si všimnou, že mi hodně splasklo břicho a je to strašně příjemný pocit. Přítel si taky všímá malých změn. Já jsem k sobě dost kritická, ale musím uznat, že břicho fakt o něco splasklo. 

Jak jsem už psala v radách a poznatcích, žrací krabička mi hodně pomohla, protože jsem věděla, že existuje :D a že tam na mě čekají dobroty. 

Ačkoliv překvapivé, tak neměla jsem chutě sežrat čokoládový dort nebo se nacpat smaženým řízkem atd., překvapivě jsem měla strašlivou chuť na sushi, na uzeného lososa, na žervé, na římské lívanečky (z cizrny) tj. v podstatě samé zdravé věci, takže se nějak nebojím toho, že najednou se začnu přecpávat. 

Takhle vypadala moje žrací krabička. A řeknu vám jednu pozitivní zprávu, den šestnáctý opravdu nevypadal tak, že jsem sežrala, na co jsem přišla, ale dopřávala jsem si. Ráno jsem si dala kakao s mlékem a snědla PÁR věcí z mé žrací krabičky, víc jsem nepotřebovala. Na oběd jsem si dala bagetu s uzeným lososem a dál si zase nepamatuju.


Vzhledem k mé zkušenosti klidně můžu říct, že pokud máte pevnou sílu vůle, zhubnete ta kila i tak.. pokud ne, tak se vyplatí zainvestovat, aby vás to nějak nabudilo.. ;)

Zkoušeli jste něco podobného nebo Atkinsovu dietu?

A.

Komentáře

  1. Moc hezký a hlavně obsáhlý článek. Zkusím se jej držet a snad to někam povede, věřím, že ano.

    OdpovědětVymazat
  2. Nechápu, na co si utrácela za ty jidla z pytlíku. Na lchf se dají jíst normální věci z obchodu. Jinak já to praktikuju už přs měsíc a je mi skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak pochopení nehledám, je to věc každého.. ;)

      Vymazat
  3. Podobnou dietu jsem také držela, nedělalo mi to vůbec problém, ale výsledek byl hodně dobrý, za 3 měsíce 15 kilo a z toho 10 kilo tuků převážně v oblasti břicha. Velká paráda. Vyplatilo se.Je pravda, že jsem k tomu zvolila vycházky, ne kterých jsem dnes už závislá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale podle mě tě tento způsob nenaučí zdravě jíst.. Zhubneš - to ano, otázka je, zda si to udržíš.. Ale měla jsi teda super výsledek!! ;)

      Vymazat
  4. Ahoj, na svém webu jsem dělal recenzi na proteinovou dietu KetoMix, s kteoru jsem měl osobní zkušenost. Osobně jsem spokojen a zhubl jsem celkem dost. Jde to samozřejmě i bez diet a kupování různých balíčku a připravených jídel... Jenže to bych nesměl bejt tak línej a sám si vařit. Když je možnost něco ochc*t, tak to tak udělám a proto těch služeb na nákup hotových jídel využívám víc. Tebe to baví si vařit každý den, máš případně zkušenost s nějakou proteinovou dietou? :) Díky za info

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jinak žádné diety nedržela.. Pak jsem si zaplatila jídelníček a naučila se zdravě jíst ;)

      Vymazat
  5. O proteinové dietě jsem slyšela, ale sama jsem nezkoušela. Můžu ale říct, že co se hubnutí týče, tak dost pomáhá zelený čaj. Nebo alespoň mně osobně dost pomohl. Konkrétně jsem užívala jeho extrakt, jednalo se o zelený čaj Pharmanex Tegreen Pokud se taky snažíte zhubnout, tak určitě můžu doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musím vyzkoušet. Díky za tip. Sama se teď taky snažím dostat nějaké to kilo dolů. Začala jsem tím, že jsem hodně omezila cukry. K tomuto kroku mě částečně donutil i strach z cukrovky, kterou máme v rodině, tak bych se jí ráda vyhla.

      Vymazat

Okomentovat