Dárky na poslední chvíli - obrovské množství inspirace!

Věřím, že hodně z vás ještě shání dárky na poslední chvíli, tak přináším větší inspiraci a taký můj malý new in. Vzhledem k tomu, že před Vánoci má ještě můj přítel narozeniny, tak nakupuju rovnou dárky i na tuto událost + další členové rodiny slaví těsně po Vánocích narozeniny, takže to prostě spojuju.

Berte to tak, že stejně si určitě dáváte nějaké dárky v průběhu roku a děláte si radost, tak to na Vánoce zbytečně nehroťte.

Btw, hned na začátku říkám, že si uvědomuju, že někomu tady udělám reklamu, ale co se dá dělat..bohužel mi za to nikdo neplatí a doporučuju to, co jsem vyzkoušela a fakt to stojí za to.

Snad vždycky vděčná je kosmetika, ať už dekorativní nebo pečující. Záleží na tom, co ten dotyčný má rád. Pokud víte o voňavkách, po kterých obdarovávaný touží, máte vyhráno. Jinak můžete prostě koupit sprcháč a tělové mléko. Jestli se rozhodnete pro levnější variantu z drogérky nebo z parfumérie, je pouze na Vás. Třeba Sephora má krásná dua a ještě Vám to hezky zabalí. Zásadně nekupuju věci, u kterých si nejsem jistá. Tj. pokud si nejsem jistá, zda si člověk dává koupele, tak mu nekupuju pěnu do koupele atd. Pokud víte, že maminka/babička/sestra/kamarádka si přejí nějakou dekorativní kosmetiku, tak zase můžete jít najisto. Jinak moc nezkazíte laky na nehty, pokud víte, že si dotyčný lakuje nehty nebo řasenkou, tu používá snad naprosto každá žena, co znám. Doporučuju pískové laky od GS, určitě znáte ;) Kamarádce nebo mamince můžete dát originální žíňku KESE. Pokud chcete potěšit něčím originálním, zajděte do prodejny nebo na eshop Missha a něco tam vyberte. Za sebe doporučuju čistící pěnu. Pokud se žena líčí, určitě by ji mohly potěšit i štětce.
Malou drobností jsou například houbičky od Ecotools, kterými hezky sundáte např. masku z obličeje.







Zásadně nekupuju knížky na čtení. Miluju knihovnu a vyřádím se tam. Ale kuchařky nebo nějaké "koníčkové" knihy, to je jiná. V poslední době mě opravdu berou kuchařky a vzhledem k tomu, že já vařím moc ráda a fakt si tu kuchařku otevřu, tak to není zbytečný dárek. Je ale dobré vědět, co člověk doma už má a co ne. Já jsem příteli koupila knížku od Romana Vaňka Klenoty evropské kuchyně a přítel mi zase koupil Klenoty české kuchyně (to je teda překvapení :D, ale to je tak, když prostě nakupujeme spolu). Musím říct, že knížky jsou naprosto dokonale zpracovány a už se moc těším, až podle nich něco uvařím. Jinak třeba pokud někdo rád fotí, tak mu kupte knížku o focení atd., tyhle knihy se podle mě neztratí. Třeba mé mámě bych koupila knížku o kytkách, jak pečovat, druhy atd., ale ona už takovou má :D



Velkou záchranou jsou vouchery a lístky. Není  nic jednoduššího, než najet na nějaký slevomat nebo zapakatel a vybrat tam nějakou welness proceduru nebo jiný zážitek a jen tak v obálce darovat. Ženskému pohlaví můžete dát poukaz na manikúru, pedikúru, masáž atd. Stejně tak jako třeba vybrat nějaký kulturní zážitek - lístky do divadla, na koncert, na fesťák.. Proč ne? My jste si takhle s přítelem před nějakou dobou nadělili lístky na jazzboat a musím říct, že to byl naprosto nádherný zážitek. Trefili jsme fakt dobrou kapelu, k tomu se servírovala večeře a měli jsme krásný výhled na večerní Prahu, no prostě nádherný romantický večer ;).




K tomu taky patří třeba poukaz na degustaci v nějaké restauraci. Zvolit třeba něco více netypického: vietnamskou, libanonskou, gruzínskou, indickou nebo jinou kuchyni. Třeba můžu doporučit restauraci Mount Steak, kde si můžete dát krokodýlí nebo zebří maso (na objednávku)!! Tohle je asi vhodnější dárek pro chlapa, třeba pro tátu nebo bráchu :D. Kdo má rád těstoviny, rizota atd, pošlete ho do Pizza Nuova



Čím jsem starší, tím víc mě baví jídlo. Vybírat, ochutnávat atd. Takže jsem ráda, když mi někdo dá nějakou omáčku, kvalitní med (třeba v Marks&Spencer se prodává med s pláství - což si myslím, že je i dobrý dárek pro babičku!!!), chutney, domácí těstoviny nebo prostě nějaké kvalitní jídlo. Fakt nepohrdnu a jsem za to ráda. Nedávno jsem koupila 1 kg Nutelly :D, tu jsem teda koupila jen tak domů, ale věřím, že mladší sestru, pokud máte, může potěšit (pokud ji to nesníte :D). Klidně můžete koupit nějaké směsi z Mixit, to si myslím, že zastánci zdravější stravy dost potěší. Nebo prostě kupte to, co ten člověk má rád. Můj přítel miluj Kinder čokoládu, tak ji dostane ve velkým a pořád si kupuje jedny a ty samé žvýkačky, tak jsem rovnou koupila velké balení v Makru. K tomuto bodu ještě patří handmade cukroví třeba pro babičky atd :) Dělali jste to sami, zdobili jste to sami, teď to ještě krásně zabalte a šup na stůl (ne každý cukroví peče, tak ho to potěší)..





Pokud u Vás doma je někdo vášnivý kuchař nebo máte doma kuchaře, rozhodně skvělým, i když dražším dárkem je nůž z damascénské oceli. Rozhodně jim nepohrdne. A tady je odkaz na tipy na spoustu blbůstek do kuchyně.



A jen takový tip, zrovna v Lidlu od čtvrtka budou prodávat takový šikovný sendvičovač, vaflovač a toastovač - 3 v 1, já takovou sadu doma mám a jsem strašně spokojená!



Prarodiče potěší i dárky v podobě různých vitamínů. Jsou dost drahé, takže spousta z nich si to nemohou sami dovolit. Třeba tohle stálo cca 1000,-.



Nesnáším dávat peníze, ale jsou výjimky. Co mi ale nevadí, je dát nějakou dárkovou kartu do obchodu. Ať už je to DM, H&M nebo jiný obchod, dotyčného asi potěší, že si může vybrat sám. Jak jsem zjistila, tak dost vděčným dárkem je dárková karta IKEA. Neznám totiž člověka, který by si v Ikee nevybral, ať už je svíčky a deku, ale vybere si :D. A po Vánocích je tam o dost větší klid :)).

Trošku to patří i k té Ikee, ale dobrým dárkem může být také povlečení. Pokud víte, jakou člověk má peřinu, tak je to fakt dobrý dárek. V Ikee se dají sehnat opravdu pěkné sady už za 400,- Kč a nebo se můžete podívat do SCAN QUILTU, mají fakt moc pěkné vzory.



Pokud už budete dávat povlečení, tak k tomu můžete přidat pěkné pyžamo/košilku/tričko a trenky na spaní + papuče. Klasické ponožky, spodní prádlo atd. k tomuto bodu taktéž patří. Pro pány moc doporučuju značku Represent a jejich plechová balení, která chlapi rádi využiji v garáži ;)




Dobrým dárkem může být taky diář. Já si sice vystačím s tím svým z Elle, i když bych uvítala i jiný, stačí mi tento. Můžete se podívat na Moleskine, Filofax nebo prostě nějaký pěkný bytelný diář třeba v kožených deskách nebo naopak roztomilý z Albi.



Pěkným dárkem jsou šperky. Tam záleží na tom, komu se to chystáte dávat. Mamince můžete koupit něco dražšího, ať už to budou náušnice nebo řetízek/náramek, kamarádce můžete koupit nějakou bižuterii z H&M, Sixu, Bijou Brigitte, I am atd. Pokud chcete i něco z trošku jiného soudku, tak se podívejte na hodinky.



Vděčným dárkem mohou být spotřebiče do kuchyně pro toho, kdo je potřebuje. Samozřejmě, záleží na tom, co potřebuje, asi nevybavíte celou kuchyň :D, ale třeba někdo potřebuje toastovač, sendvičovač - vděčný dárek i pro kamarádku, průtokový ohřívač - něco jako konvice, ale rychlejší a přesnější, konvice, kávovar - ať už dražší nebo kapslový (za sebe doporučuju Tassimo - mám a jsem moc spokojená), drtič ledu pro milovníky ledového kafe nebo tříště, parní hrnec - pro zastánce zdravého životního stylu atd. Projděte se v elektru, určitě Vás něco napadne.



Pro pány je vhodným dárkem holící strojek nebo zastřihovač vlasů/chlupů, pro ženy taktéž epilátor/depilátor.

O věcech jako telefony, tablety atd. asi nemá ani cenu mluvit. To je takový klasický dárek. Můžete k tomu ale koupit i příslušenství: stylus, sluchátka, pouzdro, fólii

Častým dárkem je alkohol. Tam už si myslím, že je potřeba vhodně volit. Myslím, že třeba táta/děda ocení něco dražšího a "elegantnějšího", i když někdo uvítá třeba i jen Magistra/Becherovku atd. Můžete koupit dražší rum, whiskey atd.

Praktickým dárkem jsou pouzdra - na cokoliv. Krásné textilní obaly na knížky. Pouzdra na telefony, tablety, notebooky. Poohlédněte se třeba po novém pouzdru na brýle, pokud je obdarovávaný nositelem. Nebo třeba pouzdra na kontaktní čočky, dneska je opravdu velký, zábavný výběr. Pouzdro na karty snad nikoho neurazí, protože karet má člověk dneska už tolik, že do peněženky se to opravdu nemůže vejít.



Z dražších dárků můžete darovat zájezdy, výlety, pobyty v lázních atd. Zase, doporučuju se podívat na slevomat atd., protože tam jsou často velmi dobré nabídky, třeba jen na 2-3 dny, ale člověk vypne a odpočine si.



Klasickým dárkem je oblečení, zvlášť svetry :). Pokud znáte velikost a vkus člověka, tak je to dobrý dárek. Třeba i jen obyčejná šála moc potěší. Taková kašmírová šála a rukavice jsou dražší, ale vydrží věčnost, opravdu zahřejí, vypadají luxusně, jsou měkoučké a moc potěší. Příjemné je to, že už teď jsou všude slevy a nakupuje se tak rozhodně lépe.
Já jsem si naposledy koupila v H&M zlevněný svetr z 999,- na 400,-, 70% bavlna, 30% kašmír. Měkoučká záležitost na zimu ;).






Peněženka je jedna z nejvíce používaných věcí. Používáme ji skoro každý den a kvalitní peněženka vydrží roky. Před třemi lety jsem příteli koupila k narozeninám koženou peněženku od Lacosty a vypadá báječně dodnes. Můžete se podívat na značky jako je Oilily (má roztomilé vzory), Samsonite nebo se zaměřit na dražší jako je Michael Kors, který má nově prodejnu na Chodově.

Dárkem, který potěší ženu může být kabelka. Chlapa, který chodí do práce s aktovkou potěší aktovka z kvalitní kůže nebo i taška přes rameno.



Slečny může potěšit i hezká svíčka jako Yankee Candle nebo Bath&Body Works. Zase, je dobré vědět, zda člověk svíčky pálí a jestli ji využije.


Pro bráchu nebo ji jiného chlapa jsou dobrým dárkem třeba nová sluchátka nebo nějaká počítačová hra či nějaký tunning do auta (nové koberečky, clony na okna, vůně do auta, poukaz do myčky...).

Pro řidiče můžete pořídit také navigaci.

Asi každého potěší drobnost jako např. hezká flashka, neznám člověka (dobře, jedna babička, druhá jo), který nepoužívá flasku. Případně myš nebo klávesnice k počítači.

Pokud člověk má foťák, dejte mu pouzdro, další paměťovou kartu, objektiv, chytrou knihu s tipy na používání atd. Pokud někdo nemá foťák a moc po něm touží, dejte mu foťák, dneska už nejsou tak drahé.

Pokud někdo dělá v kanceláři, tak mu můžete dát dražší propisku/pero, třeba Montblanc.

Rychlým dárkem je předplatné na cokoliv. Časopisy, fitko, krabičky krásy, krabičky s jídlem atd.




Pokud má někdo rád originální věci, tak se můžete podívat na Bonami.

Pro kamarádku/maminku je super dárek organizér na rtěnky, pokud jich má více. Hrozně praktická věc.



Jestli někdo zútulňuje byt a jste si jisti vkusem člověka, můžete mu pořídit nálepky na zeď, fototapety nebo fotorámečky



Z vlastní zkušenosti můžu říct, že babičky hrozně potěší fotoknihy/hrnečky s vašimi fotkami.

Možná se podívejte po jiné dekoraci do bytu. 



Pokud je někdo vášnivý sportovec, dejte mu nějaké sportovní vybavení nebo příslušenství, jako například nová podložka na cvičení, láhev na vodu s filtrem, případně protein s šejkrem.




Pokud jsou blízcí nositelé čoček/brýlí, tak jim můžete dát poukaz na obroučky nebo koupit čočky - stačí jen třeba vytisknout voucher a ať si vyberou, vy jim to zaplatíte později, případně do obálky dejte peníze.

Nouzovkou, kterou používá spousta lidí jsou peníze v obálce... 

Asi bych dokázala ještě vymýšlet, ale to už bude inspirace na příští rok ;) Doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla ;)

Už máte nakoupeno? 

A.

Komentáře

  1. Nedokážu říct co je nejelpší. Tolik super věcí najednou. Asi mě nejvíc dostala ta Guerlain kosmetika a Nutella. :))))

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, babičce jsme dělaly fotoknihy a fotokalendáře :)

    OdpovědětVymazat
  3. No když jsem dal přítelkyni kuchařku, tak moc šťastná nebyla, pamatuju si dodneška na ten její výraz:D Takže pokud kluk má koupit něco holce, tak vám radím, že kuchařku rozhodně ne:) S čím naopak uspěju, tak je to nějaké oblečení nebo kabelky, psaníčka či peněženky, to jo:)Vždy to vezmu přes cashback portál http://www.plnapenezenka.cz/kategorie/moda-sport tak něco ušetřím a mohu toho koupit více:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že každý muž/kluk, pokud zná dobře svojí ženu/přítelkyni, tak to trefí ;) Já jsem třeba za kuchařky šťastná a běžně si o ně i říkám ;)

      Vymazat
  4. Mě se nejvíce líbí ty vzorky vůně.V klidu si vybereš vůni, která se Ti líbí a příště můžeš chtít konkrétní vůni. Jen vzorky se celkem těžko shánějí. Často jsou jen jak dárek k dalšímu parfému. I když znám pár míst kde se dají za pár korunek koupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono už se to dost rozmohlo a normálně na internetu jdou vzorky objednat ;) třeba tady http://www.parfums.cz/vzorky-parfemu/

      Vymazat
  5. Hezký den, děkuji za článek. Je parádní mít nějaké tipy. Když si člověk neví rady, hodí se :). Koukněte třeba sem: http://www.originalnidarky.cz/102-luxusni-darky. Tam mají také dost různých dárků.

    OdpovědětVymazat
  6. pokud mate nekoho v okoli kdo rad vari a nebo griluje a chcete mu dat opravdu kvalitni darek, ktery mu vydrzi na veky tak se kouknete na www.svedske-nadobi.cz. Poctiva svedska litina, s garantovanou zdravotni nezavadnosti.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja jeste zminim taky dobry tip na darek, ktery jsem nahodou objevila. Nasla jsem stranku https://stiraci-mapy.cz/ a tam je mapa sveta a kdyz dotycny danou zemi navstivi, tak se ta zeme smaze a clovek vidi, kde vsude byl. Toto jsem dala kamaradovi, ktery rad cestuje a je z darku nesmirne nadseny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to znám.. ;) díky za připomenutí :) Já takovou mapu doma mám a dávala jsem ji i ségře ;)

      Vymazat
  8. Tak tomu teda říkám pořádná dávka inspirace. To se ještě bude hodit. Já teď nedávno vybírala nějaký dárek pro svoji babičku k narozeninám. Nakonec jsem si řekla, že asi nejlepší bude jí koupit nějaký doplněk stravy. Už totiž moc nemůže na klouby a říkala jsem si, že právě něco takového by mohla ocenit. Nakonec jsem pro ni vybrala Harmonelo Flexi a zatím si ho pochvaluje. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Právě ty svíčky jsou dárek, který by určitě ocenila moje žena. Ta svíčky přímo miluje. Teď nedávno měla narozeniny, tak jsem si říkal, že bych jí nějakou koupil, ale nakonec jsem si řekl, že by to bylo až moc průhledné. Koukal jsem na internetu, co bych jí mohl koupit místo svíčky a hodně mě zaujaly takové ty solné svícny tak jsem jí jeden zkusil objednat. Udělalo jí to velkou radost. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já už nějaký ten týden přemýšlím co koupit svému muži k narozeninám. Napadlo mě hodně věcí, ale zatím to vidím tak, že mu asi koupím nějaké pěkné hodinky. Co jsem se tak dívala, tak třeba tyto nevypadají vůbec špatně. Nejsou nelevnější, ale myslím si, že ke kulatinám je to ideální dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobní zkušenost teda bohužel nemám, ale co vím, tak hodinky od Hugo Boss určitě patří mezi ty kvalitnější. Mám jednoho známého, který je nosí už několik let a pořád vypadají a fungují skvěle.

      Vymazat
  11. S dárečkem pro svého tatínka jsem dlouho doumala. Co těm starším pánům stále kupovat. Pak jsem to ale rozlousla. Tatínek je taxikář, často jezdí mezi městy nebo mezi vesnící a městem. No a protože zakázek přibývá, tak jezdí rychleji. Ale co když někde budou stát policisté? Vyzraje na ně, koupila jsem mu totiž antiradar.

    OdpovědětVymazat
  12. Přítel také kupuje dárky na poslední chvíli a většinou je to teda katastrofa :-D . O to víc mě překvapilo, že vloni na Valentýna využil doručení květin Praha , protože neměl čas jít do květinářství. Na to, že to byl jeho rychlo nápad, tak byl nejlepší, který zatím dostal :-) .

    OdpovědětVymazat
  13. To nejsou vůbec špatné tipy. Díky mockrát. To se ještě bude hodit. Co se dárků týče, tak mě letos dost překvapil můj manžel. Strašně dlouho jsem si přála nějaký pěkný župan. Jeden jsem tu sice měla, ale už byl takový dodrbaný. Tak mi koupil nový od Aruelle. Už předtím jsem po nějakém takovém pokukovala, takže mi to udělalo neskutečnou radost. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Hledáte dárek na poslední chvíli? Nemusíte zoufat, máme zde skvělý tip. Tyto dárky jsou rychlé, ale stále výjimečné. Od zážitků až po dárkové poukazy, vyberte z naší široké nabídky. Překvapte blízké tímto dárkem na poslední chvíli a prokažte, že o něj máte stále postaráno. Je to skvělý způsob, jak prodloužit úsměv na jejich tváři. Buďte rychlí a vyberte dárek, který bude přesně tím, co potřebují. Přineste radost na poslední chvíli tímto dárkem, který bude stále plný lásky a péče. Věřte, že dárek na poslední chvíli může být stejně vzácný a speciální jako ten pečlivě připravený.

    OdpovědětVymazat
  15. Chcete koupit dárek pro kamarádku, který ji vykouzlí úsměv na tváři. Co třeba takové vtipné hrníčky, štítky na víno s humornými citáty nebo hravé tričko jsou skvělými volbami. Nebojte se být kreativní a zvolte dárek, který vám připomene dvě společné vtipné chvíle. Kamarádky si navzájem rozjasňují den, a ten dárek je skvělým způsobem, jak jim poděkovat za ty nekonečné smíchy a radosti.

    OdpovědětVymazat
  16. Každý zná ty rodinné oslavy, kde se někdo pokazí a na poslední chvíli musíte shánět dárek. Ušetřete si stres a objednejte květiny online prostřednictvím služby na rozvoz květin. A co je nejlepší, pokud žijete v Praze, máte opravdu širokou škálu možností.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat