Jak jsem jedla v lednu?

Jak už jsem psala, dala jsem si novoroční předsevzetí, že budu víc zkoušet nové recepty a nejen se držet starých, takže bych zavedla každý měsíc článek o jídle za předešlý měsíc. Miluju takovéto články, ráda si je prohlížím a někdy si něco i uložím pro inspiraci :).

V lednu jsem se docela snažila, ale občas jsem opravdu unavená a vařit se mi nechce. Jsem pracující, takže buď vařím večer po práci nebo si navařím o víkendu na týden.

Jinak co se týká stravy,  v únoru se budu snažit o zdravější stravu, uvidíme, jak se mi to povede... nemyslím si, že jím úplně prasárny :D, ale ujíždí mi to dost :))

Co se týká některých jídel, tak něco vařím jen pro přítele a něco dělám ve dvou verzích, zdravější pro mě a "tučnější" pro přítele :) (Jemu prostě salátek k večeři nestačí :D). 

Bohužel nefotím úplně všechno, někdy na to prostě zapomínám, někdy se mi nechce.

Snídala jsem ovesnou kaši s čoko a madlemi.. a musli.





Vařila jsem v páře. Brzy přijdou články o vaření v páře a i recept na tuto dobrotu ;).



Zkusila jsem udělat francouzské houstičky podle Vaňka a povedlo se!! Zmizely během dne :D Recept brzy na blogu!



Tuto ňamku jsme vařili s přítelem. Tzatziki podle kuchařky Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně, karbanátky okořenil přítel (a byly moc dobré!) a brambory jsme upekli spolu s karbanátky.



Kuřecí stehna v hořčičné omáčce. K nim salátek a je hotovo :)



Zapečená cuketa se sýrem. K tomu jsem přidala kousky kuřecího masa a večeře je na světě.



 V Intersparu jsou koupila docela dobrou omáčku, když pospícháte - Japan Teriyaki. Udělala jsem s ní kuřecí kousky a byly moc dobré! Jako přílohu jsem dala rýži.




Toto je jedna z mých klasických směsí. Takové směsi dělám poměrně často k obědu do práce. V této směsi je zrovna italská směs zeleniny z Lidlu a nudle.



 Další směs. Tentokrát chutnala velmi zajímavě. Njn, dělala jsem salát Coleslaw, tak mi zbylo zelí a mrkev :D Bílé zelí, mrkev, hrášek, kuřecí maso, trocha smetany a nudle.



  Rajčatová polévka s cizrnou, kterou jsem již dávala na blog zde.



Zelňačka. Dělala jsem ji sama poprvé a určitě ne naposledy. Přítel byl nadšený. (Recept byl zase podle R. Vaňka).



Salát - lněná semínka, balkánský sýr, ledový salát, rajče, okurka.




Nestihla jsem si udělat oběd do práce, tak jsem si nechala přinést kuřecí kousky s bramborovými plackami a špenátem. Výborné to bylo.



Špagety v restauraci mezi nákupy :).



Jídlo v restauraci v Brně "U Všech čertů". Naprosto delikátní.



Když už si dávám fast food, tak Bageterii Boulevard. A tmavá lososová bageta.



Přítel vařil. Udělal hodně omáčky a pak přišel na to, že by prostě nemáme takové množství fazolek, tak to spíš byla omáčka s fazolkami než fazolky s omáčkou. A k tomu kuřecí maso. (Omáčka je snad z mléka a jogurtu...? Nedělala jsem ji, tak přesně nevím :))



Tuhle rybičku z Nordsee si vždycky dáváme s přítelem v Rakousku a Německu, takže jsme si zašli na oběd i v Česku na Pankráci. A je stále výborná! :) Všem doporučuju! (P.S. Ano, jídlo v Nordsee vás často vyjde jako jídlo v restauraci, ale je to rychlá verze zdravějšího jídla a za tu si připlatím).



A tuto směs jsem si dělala na tento týden k obědu. Lilek, cuketa, bílé zelí, 2x cherry rajče, sýr cottage, bílá paprika, červená paprika - překvapivě vše dohromady chutná moc dobře. K tomu cizrnové placičky.


Tak.. to je snad všechno jídlo z foťáku za leden... 

Co jíte nejradši vy?

A. 

Komentáře