Společné vaření: Chřestová polévka

Na jednu stranu docela ráda vařím, na druhou stranu nemusím trávit v kuchyni více času než je nutné. Snažím se proto vařit najednou pro sebe (a manžela) a pro mého drobečka. 

Chřestová polévka

Bílý chřest - 400 g
Brambory - 5 ks středních brambor
Koření - muškátový oříšek, sůl, bílý pepř
Smetana - pouze ke zjemnění (100ml)
Jarní cibulka ("na chuť")
Maso pro "dětskou část" (např. telecí)
Chorizo / olivový olej pro "dospělou část"

Bílý chřest omyjeme, očistíme (škrabkou na brambory), konce 2-3cm ořízneme. Pak nakrájíme na 3cm kousky, přidáme nakrájené brambory a necháme vařit (schválně zatím nesolím, protože část použiju pro dítě). Po 15 minutách přidám jarní cibulku a nechám dalších pár minut. 

Následně oddělím část pro dítě, k té přidám již uvařené telecí (viz tip jak ho uschovávat) a to celé rozmixuji. 

Svoji (dospěláckou) část rozmixuji, osolím, opepřím, přidám trochu muškátového oříšku, trochu smetany. 

Manželovi nakrájím trochu choriza, sobě buď chorizo nebo pokapu olivovým olejem (dle toho, v jaké fází se nacházím). 

(Mimochodem, chorizem zlepšuji většinu polévek pro manžela, jinak by mi jich spoustu nejedl :-) 

S.



Komentáře