Jak uchovávat maso pro mimino?



Pokud vaříme doma pro mimino, dříve či později budete řešit, co s masem:

- nakrájet, uvařit, zmrazit
- nakrájet, uvařit, namixovat, zmrazit
- nakrájet, zmrazit, až jindy rozmrazit, uvařit
- každý den (či ob den) kupovat čerstvé

Samozřejmě je nejlepší si kupovat skoro každý den čerstvý maso. Ale každý den chodit kupovat pár desítek gramů...

Takže jsem řešila hlavně první tři varianty.  Po prostudování všech možných článků na internetu jsem usoudila, že maso nejdříve uvařím, a pak teprv zmrazím (ze začátku namixované, pak již jen nakrájené na malé kousky). (Můj osobní závěr je, že je jedno, zda maso nejdříve uvařím, či zmrazím, a pak uvařím. Jelikož mám běžný mrazák do domácností, a ne profi přístroj, tak ve finále je jedno, který způsob zvolím.)

Nejdříve jsem maso mixovala a uchovávala v nádobkách na led. Pak jsem ho rovnou mrazila po kouskách v nádobkách na muffiny a mixovala již při přípravě se zeleninou. 

Rozmrazovala jsem maso tak, že jsem ho přidala na 5-10 minut do parního vařiče při přípravě zeleniny. 

S.



Komentáře